ایسنا/مرکزی باستانشناسان در شهرستان محلات استان مرکزی موفق به کشف محوطهای پیش از تاریخی شدند که به دورههای اواخر نوسنگی و مس سنگی تعلق دارد و شواهدی از سکونت انسان در این دوران را به نمایش میگذارد.
حسین محمودی معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، یکم اردیبهشتماه با اعلام این خبر افزود: این محوطه تاریخی که در جنوب غرب شهرستان محلات واقع شده، نشاندهنده سکونت انسان در دوران پیش از تاریخ، بویژه دوره مس سنگی است. دوره انتقال از نوسنگی به مس سنگی، از ۵۲۰۰ تا ۴۵۰۰ قبل از میلاد را شامل میشود و شاخصه مهم آن، سفال قرمز رنگ موسوم به سفال فرهنگ چشمهعلی است که شواهد آن در این محوطه مورد بررسی قرار گرفته است.
او همچنین ادامه داد: دوره مس سنگی، فرهنگی جدید نسبت به دوره نوسنگی است که تحولات مختلفی در تمامی شئونات زیستی انسان در مناطق مختلف ایران رخ داده است. این دوره که از ۴۵۰۰ تا ۳۰۰۰ قبل از میلاد ادامه داشته، بر اساس شاخصها و تحولات فناورانه، از جمله بهرهگیری از فلز مس و استفاده از چرخ سفالگری شناخته میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، محمودی در پایان گفت: مطالعه گونهشناسی سفالهای محوطه پیش از تاریخی آبرباط با سایر محوطههای دارای فرهنگ مس سنگی و همچنین ثبت این محوطه در فهرست آثار ملی ایران در دست اقدام قرار دارد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا